Havířov má dalšího poslance, do sněmovny vstoupil Ing. Břetislav Petr

Do sněmovny vsoupil kandidát naší organizace Ing. Břetislav Petr, který skončil ve sněmovních volbách v roce 2010 těsně před branami parlamentu ČR. Ing. Břetislav Petr nastoupil místo poslance Petra Jalowiczora, který podlehl těžké nemoci.

Poslanecká kancelář Ing. Břetislava Petra bude veřejnosti k dispozici v úterý a čtvrtek od 12:00 do 16:00 hod v sídle Havířovské teplárenské společnosti, a.s. ul. Konzumní 298/6a, Havířov – Šumbark.

Životopis

Poslanec PČR, zastupitel města Havířova (ČSSD). Absolvoval Hornickou fakultu Vysoké školy báňské v Ostravě. Poté pracoval 35 let v OKD, a.s. V letech 1994-2002 byl jednatelem společnosti PALIMPEX, s.r.o. Roku 1998 získal poslanecký mandát a s přestávkou v letech 2002-2004 zasedal nepřetržitě v Parlamentu ČR do roku 2010. Byl místopředsedou Hospodářského výboru a členem několika dalších sněmovních orgánů. V roce 2002 byl zvolen zastupitelem města Havířova, jímž je dodnes. Od roku 2003 předsedal dozorčí radě Havířovské teplárenské společnosti, a.s., od roku 2011 je předsedou představenstva společnosti. V únoru 2012 nahradil poslance Petra Jalowiczora (ČSSD), který zemřel po dlouhém souboji s těžkou nemocí.