V Havířově zakončili čtvrtou etapu odkanalizování okrajových částí města

Vedoucí představitelé města a společnosti EUROVIA CS, která byla zhotovitelem stavby, v pátek 30. června společně slavnostně zakončili čtvrtou etapu odkanalizování okrajových částí města. Díky tomu mohou být splaškové vody v Prostřední Suché a Šumbarku odvedeny a zlikvidovány v souladu se zákonem.

V rámci této etapy nechalo město odkanalizovat lokality v okolí ulic U Jelena a Petřvaldská v Havířově-Šumbarku a ulice Modřínová v Havířově-Prostřední Suché. „Celkem bylo vybudováno přes 3 tisíce metrů a 90 kusů veřejných části přípojek. Tím jsme dokončili odkanalizování města a myslím si, že jsme tak značně přispěli ke zlepšení stavu životního prostředí v těchto lokalitách a zjednodušili podmínky života občanů, kteří zde žijí,“ sdělila havířovská primátorka Jana Feberová.
Tato závěrečná etapa odkanalizování okrajových částí města vyšla na více než 23 milionů korun. Část nákladů v předpokládané výši téměř 10 milionů korun podpoří dotace z Operačního programu životního prostředí.
S ohledem na finanční náročnost spoluúčasti napojovaných vlastníku nemovitostí, jakou je výstavba soukromých části kanalizačních přípojek, přijalo Zastupitelstvo města usnesení, kterým odsouhlasilo poskytnutí bezúročné půjčky budoucím vlastníkům kanalizačních přípojek na vybudování soukromé části této přípojky.
zdroj: http://www.havirov-city.cz/aktuality-a-radnicni-listy/v-havirove-slavnostne-zakoncili-posledni-etapu-odkanalizovani-okrajovych-casti-mesta_cz.html