Výstavba dopravního terminálu se blíží.

Primátor města potvrdil, že nadále pokračují všechny přípravné práce, aby rekonstrukce vlakové stanice a stavba nového dopravního terminálu mohly začít co nejdříve. Rovněž zdůraznil, že projekt dopravního terminálu nebyl nikdy zastaven, a to ani za obstrukcí někdejší ministryně kultury Aleny Hanákové, která se snažila nádražní halu prohlásit za památku, ani když ho chtěl blokovat tehdejší ministr dopravy Zdeněk Žák.

„K zastavení přípravy projektu nikdy nedošlo. Smlouvy nebyly vypovězeny ani ze strany města, ani ze strany ČD. Na projektu moderního dopravního terminálu se pracovalo neustále, dále pracuje a bude se v něm pokračovat až do konce stavby. Pro naši část terminálu v přednádražním prostoru bylo už v říjnu 2013 vydáno pravomocné stavební rozhodnutí,“ zdůraznil primátor města. Stavební povolení pro rekonstrukci vlakového nádraží ještě musí získat České dráhy.

Dozorčí rada Českých drah v únoru přezkoumala své prosincové rozhodnutí a dala souhlas s pokračováním realizace dopravního terminálu. Nyní České dráhy čekají, až jim Drážní úřad vydá  stavební povolení a mohou vyhlásit výběrové řízení na zhotovitele. Výstavba dopravního terminálu bude financována za přispění prostředků z evropských dotací.