Město se rozhodlo podpořit maminky, které rodí v havířovské nemocnici

Každé dítě, které se narodí v havířovské porodnici, dostane dárek v podobě balíku dětských plen v hodnotě do 500 korun. Zastupitelstvo schválilo tento příspěvek na svém jednání 25. března. „Uvědomujeme si, jak je důležité, aby především ženy z Havířova, ale i z okolí, mohly děti rodit ve svém městě. Proto jsme také odsouhlasili tuto finanční dotaci,“ vysvětlil primátor Havířova Zdeněk Osmanczyk. V havířovské nemocnici mají k dispozici nově zrekonstruované oddělení s dvoulůžkovými pokoji se sociálním zařízením. Porodnice je vybavena špičkovou lékařskou technikou a kvalitním personálem. Pacientkám jsou k dispozici nové porodní sály včetně operačního. Samozřejmostí je možnost přítomnosti otce u porodu, havířovská porodnice jako první v ČR zrušila za tuto možnost poplatek. Zástupci naší organizace v orgánech města si uvědomují rozsah poskytované péče, který zajišťuje nemocnice v Havířově, a zavázali se ve volebním programu k její podpoře. Prostřednictvím takových to kroků ji pak naplňují.