Zveřejnění volných míst po zápise v mateřských školách na stránkách města se v minulém roce osvědčilo

Po zápise do mateřských škol v minulém roce se začaly ozývat hlasy, že je nedotatek míst v havířovských mateřských školách. Po důkladném rozboru žádostí, který si nechali radní města zpracovat, vyšlo najevo, že míst je dost, ale dochází ke kumulaci žádosti o přijetí v určitých mateřských školách a jinde naopak zůstavájí místa volná. Důvodem bylo, že někteří rodiče dávali žádosti na více školek, dále přihlašovali děti, které nesplňovaly podmínky na přijetí do MŠ apod. Radní se tedy rozhodli zveřejnit na stránkách města přehled o volných místech. Tato místa se během prázdnin zaplnila, tak že v celém Havířově zůstaly pouze 3 volná místa v mateřských školách. V Havířově je rodičům dětí k dispozici 20 mateřských škol, z nichž jedna je soukromá. Další děti mohou rodiče zapsat na 9 odloučených pracovištích mateřských škol.