Havířov zrušil podomní prodej

S platností od 15.kvetna byl v Havířově zrušen prostřednictvím vyhlášky podomní prodej. Radní města se tak rozhodli proto, že se řada lidí stává obětí manipulativních praktik podomních prodejců, zejména z řad seniorů. Na dodržování vyhlášky budou dohlížet strážníci. Těm kdo poruší vyhlášku, může být uložena přímo na místě pokuta nebo můžou být tyto případy oznámeny na magistrátu, který rozhodne v přestupkovém řízení. Pro usvědčení je potřeba předložit důkazy, a to především svědecké výpovědi nebo zvukové a video záznamy. Na téma ochrana seniorů při předváděcích akcích a podomním prodeji uspořádalo dne 13. května statutární město Havířov ve spolupráci se Sdružením obrany spotřebitelů a Českou obchodní inspekcí odbornou přednášku. je název , kterou pro zájemce pořádalo v pondělí 13. května . Akce se konala pod záštitou primátora města Ing. Zdeňka Osmanczyka.