Na zastupitelstvu jsme podpořili havířovskou nemocnici 2,6 miliony korun na vybavení ORL oddělení

V souladu s naším volebním programem jsme podpořili příspěvek ve výši 2,6 miliónů pro NsP Havířov na vybavení  plánovaného oddělení ORL. V okrese karviná chybí v současnosti ORL pohotovost, věříme že příspěvek města pomůže havířovské nemocnici ve vybudování oddělení ORL, jehož součástí by byla i pohotovost. Nyní bohužel musí občané okresu dojíždět při akutních problémech do Ostravy. V září byla v havířovské nemocnici znovu otevřena ORL ambulance, která občanům nabídneme široké služby v oblasti ušních, krčních a nosních problémů. V havířovské nemocnici budou lékaři provádět diagnostiku a léčbu u dětí i dospělých s využitím moderních diagnostických metod. Ambulance má k dispozici nově také endoskopické soupravy pro vyšetření pacientů všech věkových kategorií. Havířovská ORL ambulance se zapojila také do výzkumného projektu Ministerstva zdravotnictví ČR, který se týká nedoslýchavosti. Obyvatelé starší 18 let z celého Karvinska mají možnost se v rámci tohoto projektu nechat dobrovolně na ORL ambulanci vyšetřit, jak dobře slyší.

Celkem město Havířov podpořilo v letošním roce 2012 nemocnici 3,45 milióny korun. Jsme přesvědčeni, že příspěvky pro nemocnici pomůžou zvýšit úroveň zdravotní péče pro občany v našem městě.